UPM Biopolttoaineet biomuovimarkkinoille uusien kumppanien kanssa

UPM on sitoutunut arvon tuottamiseen kestävillä bioinnovaatioilla. Uusiutuvan dieselin lisäksi UPM Lappeenrannan biojalostamolla tuotetaan uusiutuvaa naftaa, joka on erinomainen biomuovin raaka-aine. Se voidaan muuttaa uusiutuvaksi raaka-aineeksi, josta valmistetaan biomuovia esimerkiksi pakkausteollisuudelle.

Oikeanlaisen pakkausratkaisun valitsemisella voi olla iso merkitys. Nestekartonkipakkauksilla on alhaisin hiilijalanjälki muihin elintarvikkeiden nestepakkauksiin verrattuna. Nyt myös pakkausten muovipinnoite voi olla puupohjainen - uusiutuvan muovin käyttäminen alentaa nestekartonkipakkausten hiilijalanjälkeä entisestään.

Elopak - norjalainen yhtiö, joka toimittaa noin 15 miljardia nestekartonkipakkausta ympäri maailmaa vuosittain - yhdisti voimansa UPM Biopolttoaineiden ja Dow'n kanssa tarjotakseen markkinoille täysin uusiutuvan nestekartonkipakkauksen, joka on kierrätettävä ja vastuullisesti tuotettu.

"Jokainen UPM:n tuottama puupohjainen naftatonni, jonka Dow muuttaa biomuoviksi, vähentää tonnin fossiilisen raaka-aineen tarvetta. Koko arvoketjun kestävyys on vahvistettu ISCC PLUS -sertifikaatilla", kertoo Sari Mannonen, UPM Biopolttoaineet -liiketoiminnan johtaja. 

Täysin puupohjaisen kartonkipakkauksen kehittäminen on ollut hieno esimerkki koko arvoketjun yhteistyöstä kestävien ratkaisujen löytämiseksi. 

"Etsimme Elopakilla jatkuvasti tapoja vähentää pakkaustemme hiilijalanjälkeä. Dow'n ja UPM Biopolttoaineiden kumppanuuden ansiosta voimme nyt korvata fossiilista muovia 100-prosenttisesti puupohjaisella ratkaisulla. Pystymme valmistamaan täysin kierrätettävän nestekartonkipakkauksen, eikä meidän tarvitse tehdä kompromisseja laadun suhteen," sanoo ympäristöjohtaja Kristian Hall Elopakilta.

UPM Biopolttoaineet on yksi harvoista uusiutuvan naftan valmistajista maailmassa. "Olemme innoissamme ja ylpeitä tästä yhteistyöstä ja kyvystämme tarjota korkealaatuinen puupohjainen raaka-aine korvaamaan fossiilisia raaka-aineita pakkauksissa", Mannonen summaa.  

Tutustu 100 % puupohjaiseen nestekartonkipakkaukseen: linkki videoon

Lisätietoja antaa: 
Sari Mannonen, johtaja, UPM Biopolttoaineet -liiketoiminta, puh. 045 265 1345, 
sähköposti:sari.mannonen@upm.com