Kaukaan paperikoneen purkutyöt alkavat huhtikuussa

UPM Kaukaan maaliskuussa 2015 pysäytetyn paperikone PK:2:n purkaminen alkaa huhtikuussa. Työt alkavat päällystyskoneen hallista, ja purkutyö kestää noin puolen vuoden ajan.

Kaukaan paperitehtaan johtaja Matti Laaksosen mukaan UPM on kartoittanut aktiivisesti viimeisen kahden vuoden ajan eri vaihtoehtoja konelinjan hyödyntämiseksi. – Perusteellisen selvityksen lopputulemana konelinjan purku aloitetaan huhtikuussa. Vuonna 1992 modernisoitu paperikone oli aikansa laatujohtaja. Parempaa tekniikkaa ei edelleenkään ole tarjolla, joten osa laitteista hyödynnetään UPM:n muilla paperikoneilla. Osia menee myös muualle uusiokäyttöön sekä metallien kierrätykseen, Laaksonen kertoo.

Paperitehtaan Lauritsalan puolella oleva hiekkakenttä toimii purettavan materiaalin varastona sekä käsittelyalueena. - Purettavia osia käsitellään ja pilkotaan ulkona, mikä saattaa aiheuttaa meluhaittaa lähialueella. Operaatio on hyvin mittava ja on ensiarvoisen tärkeää saada se hoidettua ilman tapaturmia, Laaksonen kertoo.

Lähes 400 metriä pitkän konelinjan paikalta vapautuu runsaasti hallitilaa. – Loppuvuosi aluetta siivotaan ja turvallistetaan. Selvitystä tilojen hyödyntämisestä jatketaan, eikä tilojen vuokraaminen ulkopuoliselle toimijallekaan ole täysin poissuljettu. Otamme mielellämme vastaan ideoita tilojen hyödyntämiseksi, Laaksonen vinkkaa.

Kaukaan toinen vuonna 1975 käynnistynyt paperikone PK1 valmistaa kotimaisesta sertifioidusta havukuidusta MWC- ja LWC-paperia. Sen loppukäyttökohteita ovat katalogit, aikakauslehdet ja sanomalehtien liitteet. Peritehdas työllistää 225 työntekijää.

UPM Kaukas on maailman monipuolisin metsäteollisuusintegraatti. Paperitehtaan lisäksi Kaukaalla on sellutehdas, saha, biojalostamo, Itä-Suomen metsä- ja puuhankintapalvelut, Pohjois-Euroopan tutkimus- ja tuotekehityskeskus sekä Kaukaan Voiman biovoimalaitos.  Lappeenrannassa työskentelee noin 1 000 UPM:läistä. Lisäksi tehdasalueella toimii vakituisesti yli 160 alihankkijoiden työntekijää.

Lisätietoja: Paperitehtaan johtaja Matti Laaksonen, p. 0400 982 673

UPM Paper ENA (Europe and North America) on maailman johtava graafisten papereiden valmistaja. Se tarjoaa laajan paperivalikoiman mainontaan ja julkaisuun sekä koti- ja toimistokäyttöön. UPM:n laadukkaat paperit ja palvelukokonaisuudet tuottavat lisäarvoa asiakkaiden liiketoiminnalle, täyttäen samalla vaativimmat sosiaalisen ja ympäristövastuun kriteerit. UPM Paper ENA:n pääkonttori on Saksassa, ja se työllistää noin 8 000 henkilöä. Lue lisää: www.upmpaper.com

UPM yhdistää bio- ja metsäteollisuuden ja rakentaa kestävää tulevaisuutta kuudella liiketoiminta-alueella: UPM Biorefining, UPM Energy, UPM Raflatac, UPM Specialty Papers, UPM Paper ENA ja UPM Plywood. Tuotteemme valmistetaan uusiutuvista raaka-aineista ja ne ovat kierrätettäviä. Palvelemme asiakkaitamme maailmanlaajuisesti. Yhtiössämme työskentelee noin 19 300 henkilöä ja vuosittainen liikevaihtomme on noin 10 miljardia euroa. UPM:n osakkeet on listattu Helsingin pörssissä. UPM - The Biofore Company - www.upm.fi