Toimintamme Uruguayssa

​Toimintaamme Uruguayssa kuuluvat Fray Bentosin sellutehdas, puunviljelystä ja -hankinnasta vastaava yhtiö UPM Forestal Oriental ja sen kaksi taimitarhaa sekä UPM:n säätiö, joka yhteistyössä paikallisten toimijoiden kanssa edistää maaseudun elinvoimaisuutta koulutukseen, yrittäjyyteen ja elämänlaadun parantamiseen keskittyvien hankkeiden kautta.

Toimintamme Uruguayssa
Horizontal divider

​Fray Bentosin sellutehdas

​​Fray Bentosin sellutehdas valmistui vuonna 2007 ja on edelleen yksi maailman tehokkaimmista ja moderneimmista tehtaista.

Tehtaan vuosituotantokapasiteetti on 1,3 miljoonaa tonnia eukalyptussellua jonka raaka-aine hankitaan vastuullisesti hoidetulta paikallisilta puuviljelmiltä.

Tehdas tuottaa merkittävän määrän energiaa Uruguayn sähköverkkoon, noin 8 % maan kokonaistuotannosta.

UPM:n Fray Bentosin sellutehdas täyttää marraskuun lopussa kymmenen vuotta. Lue tästä artikkeli Aina vain parempaa »
Horizontal divider

​UPM Forestal Oriental

​Sellutehtaan puuhuollosta vastaava UPM Forestal Oriental Oriental hallinnoi noin 250 000 hehtaaria puunviljelyyn soveltuvaa maata, mukaan lukien yhtiön omat sekä Fomento-ohjelman kumppanuustuottajien maat. Maa-alueesta noin 60% on eukalyptusviljelmiä ja loput ovat karjalaitumina, muussa maatalouskäytössä – kuten hunanjantuotanto – tai suojelualueita. Kaikki UPM:n puuviljelmät ovat FSC®- ja PEFCTM -sertifioituja.

UPM toteuttaa metsien monimuotoisuusohjelmaansa Uruguayssa muun muassa puuviljelmien Yatay-palmujen suojeluohjelmalla sekä ruohikoissa elävän Capuchino-linnun suojeluohjelmalla. Lisäksi UPM on aktiivinen jäsen WWF:n uuden sukupolven plantaasit -hankkeessa. UPM on toistamiseen osallistunut hankkeen Uruguayn-opintomatkan järjestämiseen yhtenä isännistä.

 

Horizontal divider

​UPM:n säätiö (Fundación UPM)

​Vuonna 2006 perustetun säätiön, Fundación UPM, tavoitteena on edistää Uruguayn maaseudulla sijaitsevien yhteisöjen kehitystä ja kasvua pitkällä aikavälillä yhteistyössä paikallisten sidosryhmien kanssa. Sen kumppaneita ovat muun muassa kansalaisjärjestöt, julkiset instituutiot, alueelliset ja kansalliset viranomaiset sekä muut toimijat, joiden päämääränä on yhteisöjen kehittäminen. Toiminta painottuu hankkeisiin, joilla edistetään oppimista, koulutusta, yrittäjyyttä ja terveyttä.

Lue lisää Säätiön 10-vuotisesta toiminnasta »

Lisätietoja säätiön tavoitteista ja toiminnasta on saatavilla säätiöstä espanjaksi www.upm.uy > Fundación